Welkom op deze pagina. Mijn naam is Bea Kalter, voluit Beatrice.  

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in mindfulness voor jongeren, zwangeren, kankerpatiënten en mensen met aanhoudende pijn. 

Ik ben cat 1 gecertificeerd mindfulnesstrainer en sta je graag terzijde om niet langer als een kip-zonder-kop door het leven te haasten, maar om het leven voluit en zinvol te (be)leven. Temidden van alles om je heen. 

Wat jongeren, zwangeren en mensen die leven met kanker met elkaar gemeen hebben, is dat ze op een kantelpunt staan in hun leven. Alles staat op z’n kop. Hoe kun je een vorm geven aan alle onzekerheden en wisselvalligheden in je leven?

 Ik weet uit eigen ervaring dat een relaxte staat van zijn niet altijd vanzelfsprekend is. Ooit was ik zelf zo’n kip zonder kop die overal enthousiast ‘ja!’ op zei en ja hoor, ik kwam oververmoeid thuis te zitten. Dankzij een spectaculaire bevalling van de oudste en jaren later een aandoening bij baarmoeder en eierstokken weet ik wat het is om heftige pijn te ervaren. De toepassing van mindfulness heeft me enorm geholpen in het omgaan met de pijn. Want al is het heftig, er is altijd meer dan dat, als je er oog voor hebt. Die vaardigheid is te leren. Zoals je voor een marathon traint, zo train je bij mindfulness de aandachtsspier.

Ik werk naast mindfulness en beweging ook met creativiteit; schrijven en fotografie, Creativiteit zonder iets te ‘moeten’ presteren is, zo ontdekten deelnemers, een bron van vreugde die je helpt om de levensenergie weer te laten stromen en met nieuwe ogen de wereld in te kijken. 

Omdat ik veel samenwerk met anderen, staat er ‘Over ons’. Mijn zus Laura is de vormgever en illustrator van onze En nu… boeken en met haar verzorg ik regelmatig publicaties op maat. Ook werk ik graag en veel samen met andere yogadocenten en mindfulnesstrainers.

Mijn opleidingen en ervaringen in twee tweets: * School voor Journalistiek * Master Cultuursociologie * Redacteur en eindredacteur voor diverse bladen * Docent Beroepsgerichte Taalvaardigheid Politieacademie * Redactiecoördinator en docent Journalistiek bij schrijfproject Zaanse Wijken * Kinder- en jongerenwelzijnswerk met activiteiten als Kinderpersbureau, Master Chef Junior, Yogalessen * Yogadocent jongeren Yoga2go * Schrijver en mede ontwikkelaar ‘Expeditie Jij’, een project voor fysiek en mentaal welzijn voor jongeren met overgewicht * Mindfulnesstrainer * Ghostwriter en freelance tekstschrijfster * Auteur En nu.. boeken * Ontwikkeling Masterclasses Mindfulness * Ontwikkeling online programma ‘Beter in je vel coach’ voor Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, voor jongeren met aanhoudende pijn. 

Nu kan ik nog van alles schrijven, maar ervaringsverhalen van anderen vertellen het meest. 

Deelneemster Mindfulnesstraining bij Yoga2go: ‘Sinds de training hoef ik niet meer zoveel van mezelf, kan ik er echt ZIJN in plaats van altijd maar te rennen. Jee, wat geeft dat een ruimte zeg!’

Maya Hemminga,
yogi bij de jongerenyoga en grafisch ontwerper www.hemmingadesign.nl ‘Ik vind het fijn om op de donderdagavond na een dag rennen en vliegen op de yogamat te ‘landen’. Bea geeft naast ontspannende mindfulness oefeningen ook praktische houdingen die je in de les en thuis kan doen als je, zoals ik, voor je werk lang achter de computer zit.’
Roos Witkamp,
Pabo studente
‘Bea is een erg lieve en begripvolle vrouw. Ze luistert naar je en analyseert duidelijk je probleem. In mijn geval was dit stress voor een toets. Ze heeft vervolgens een plan van aanpak voor mij opgesteld met oefeningen, wandelcoaching, mindfulnesstips etc. Deze aanpak heeft mij erg geholpen. Doordat ik de controle kreeg over mijn lichaam en geest, ben ik voorin de bus gaan zitten en heb ik controle genomen over mijn eigen handelen. Met het resultaat dat ik mijn toets heb gehaald! De lessen geven je zelfvertrouwen en controle over eigen lichaam en geest. Een echte aanrader!’

Elly Besemer,
deelneemster yogacruise Zonnig Zeilen, kinderverpleegkundige en kindermasseur:

‘Bea geeft yogalessen op maat, waarbij humor, ontspanning en creativiteit voorop staan. Ze heeft een eigen stijl, zoekt op een creatieve manier naar plaatsen en mogelijkheden en staat ook open voor ideeën uit de groep.’

Algemene Voorwaarden en Privacyreglement

 Algemene voorwaarden

 1. Inschrijving en betaling

Inschrijvingen voor workshops, lessen mindful zwangerschapsyoga en individuele- en groepstrainingen Mindfulness vinden plaats via het mailadres Bea@deverbindingswinkel.nl.

Per e-mail ontvang je vervolgens een betaalverzoek of factuur, een bevestiging van inschrijving en de algemene voorwaarden. Betaling vindt plaats per bank/giro o.v.v. het factuurnummer of o.v.v. naam van de deelnemer en naam van de betreffende lessen of training.

Na ontvangst van de betaling is de inschrijving definitief en ga je akkoord met de Algemene voorwaarden. Deelnemers aan de Mindful Zwangerschapsyoga ontvangen na betaling een link die ze toegang geeft tot de online lessen. De prijzen die vermeld staan op de website zijn inclusief 21 procent BTW.

 1. Annuleren

Tot minimaal twee weken voor aanvang van een workshop of training is bij voortijdige annulering volledige restitutie mogelijk. Hierbij wordt 10 procent administratie/annuleringskosten gerekend. Hierna is geen restitutie meer mogelijk. Mocht je onverhoopt toch verhinderd zijn, dan is het natuurlijk altijd mogelijk iemand anders in jouw plaats de workshop te laten volgen.

Bij annulering hierna vindt geen teruggave van het cursusgeld plaats. Als de cursus, workshop of training niet door kan gaan vanwege te weinig cursisten of andere omstandigheden, wordt het cursusgeld teruggestort. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij het annuleren van een training door langdurige ziekte kan na overleg van een medische verklaring van een huisarts of specialist worden gezocht naar een passende oplossing. Als deelnemers van de lessen mindful zwangerschapsyoga eerder bevallen, krijgen zij het lesgeld desgewenst teruggestort. Willen zij iets goeds doen voor een andere zwangere, dan kunnen zij het resterende lesgeld doneren aan een minder financieel draagkrachtige zwangere via het pay-it-forward principe. Zo betalen zij een plaats voor een zwangere die wel de motivatie, maar niet de middelen heeft om te betalen voor de lessen. Deelneemster is uiteraard vrij in de keuze om terugstorting te vragen of te doneren.  

 1. Uitval docent

Bij ziekte en/of uitval van de docent zal De Verbindingswinkel, als dat mogelijk is, voor gelijkwaardige vervanging zorg dragen. Indien vervanging niet mogelijk blijkt te zijn, zal De Verbindingswinkel de cursist hiervan zo snel mogelijk in kennis stellen. De Verbindingswinkel zal in dat geval zo spoedig mogelijk tot alternatieve data komen of het cursus/workshopgeld terugstorten. In geval van ziekte en/of uitval van een docent heeft de cursist geen recht op (schade)vergoeding. Extra kosten voor de verzorging van lesdagen voortvloeiende uit ziekte en/of uitval van een docent liggen bij De Verbindingswinkel.

 1. Persoonsgegevens (zie Privacy beleid)

Bij inschrijving voor een training worden je persoonsgegevens gebruikt om de overeenkomst te kunnen uitvoeren en je ontvangt naar aanleiding daarvan een uitnodiging om je aan te melden voor de nieuwsbrief, die elk seizoen (vier maal per jaar) wordt verstuurd via de mail. Je maakt als deelnemer zelf de keuze om de nieuwsbrief wel of niet te willen ontvangen. Mocht je je daarvoor hebben aangemeld en daar op een gegeven momentje daar geen prijs meer op stellen, kun je je daar op ieder moment voor afmelden onderaan de pagina van de ontvangen nieuwsbrief.

 1. Lesmateriaal

De reader/hand-out die wordt verstrekt bij een training mag niet anders worden gebruiken dan voor persoonlijke studie. Het is cursisten niet toegestaan de reader/hand-out te gebruiken voor commercieel gebruik of te kopiëren ten behoeve van derden. Het auteursrecht en het eigendomsrecht berusten geheel bij De Verbindingswinkel.

 1. Aansprakelijkheid

De Verbindingswinkel is niet aansprakelijk voor eventuele fouten in reader/hand-out. Tevens kan De Verbindingswinkel nimmer aansprakelijk worden gesteld voor het toepassen van de lesstof door cursist. Deelname aan de cursussen, trainingen of workshops geschiedt volledig op eigen risico. Bij lichamelijke en/ of psychische klachten dien je op voorhand je huisarts te raadplegen. Klachten van deze aard dienen te allen tijde per direct aan de docent kenbaar gemaakt te worden. De docent kan aan de hand hiervan ter bescherming van jezelf besluiten om je niet mee te laten doen met de lessen. De Verbindingswinkel is niet aansprakelijk voor letsel en/of schade aan personen en/of eigendommen, evenmin is zij aansprakelijk voor diefstal en/of vermissing van persoonlijke goederen tijdens de door haar georganiseerde cursussen, trainingen of workshops.

 1. Privacyverklaring

We hebben voor en achternaam, e-mail adres en van enkele deelnemers van de activiteiten ook telefoonnummers opgeslagen. Deze data werden en worden uitsluitend gebruikt om de overeenkomst zoals hierboven vermeld in orde te maken en af te ronden in onze administratie en om informatie over de lopende cursussen en activiteiten met je te delen en te updaten. Deze persoonlijke gegevens zullen nooit met derden worden gedeeld. Je persoonlijke data zijn ten allen tijden in te zien en kunnen op verzoek direct uit ons bestand verwijderd worden. De persoonlijke informatie die tijdens de lessen of in coachingssessies wordt gedeeld, wordt vertrouwelijk behandeld en zal in een beveiligd bestand worden opgeslagen en nooit aan derden worden gedeeld en alleen gebruikt worden om de juiste ondersteuning te bieden in de coaching.
Je persoonlijke NAW-gegevens zoals naam, adres, woonplaats en email gebruikt Yokidoki indien er een factuur verstuurd moet worden. Deze gegevens moeten zeven jaar bewaard worden voor de belastingdienst.

 1. Beeldopname

De Verbindingswinkel behoudt zich het recht voor tot het maken van beeld- en/of geluidopnamen tijdens trainingen en deze te gebruiken voor eigen promotieactiviteiten. Mocht je herkenbaar op dit materiaal te zien zijn, zal je eerst om toestemming gevraagd worden of we dit mogen gebruiken voor promotiedoeleinden. Mocht je daar eerder toestemming voor hebben gegeven en dit willen terugtrekken, kan dat op ieder moment kenbaar gemaakt worden en zal dit beeldmateriaal of geluidsopname verwijderd worden of je identiteit zal onherkenbaar gemaakt worden. Het als deelnemer zelf maken van beeld- en/of geluidopnamen tijdens een cursus, training of workshop door cursist is alleen mogelijk na toestemming van de docent en andere cursisten. Tijdens trainingen mag er geen gebruik worden gemaakt van de telefoon, tenzij de docent daarom vraagt. Aantekeningen kunnen worden gemaakt met pen en papier. De ervaring leert dat dit de focus en concentratie bevordert.

 1. Klachten en geschillen

De Verbindingswinkel zet zich volledig in om van je lessen, training of workshop een succes te maken. Mocht er desondanks toch iets misgaan of heb je een klacht, meldt dat dan per omgaande (schriftelijk, per email of telefonisch). Wij doen er alles aan om zo spoedig mogelijk tot een bevredigende oplossing te komen.

 1. En verder

De Verbindingswinkel behoudt zich het recht voor om bij lessen, trainingen of workhops wijzigingen aan te brengen in het programma en/of één of meer lessen door een andere docent te laten verzorgen. De Verbindingswinkel stelt de tarieven van alle cursussen, trainingen en workshops vast. Zij heeft het recht deze te allen tijden te wijzigen. Over  wijzigingen van deze aard wordt via e-mail en de website gecommuniceerd.

 

 

Privacybeleid

De Verbindingswinkel geeft cursussen, workshops, trainingen en coaching op het gebied van yoga, gezondheid en stressmanagement (mindfulness). De Verbindingswinkel staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 37161968 met contact/postadres Oude Haarlemmerweg 51, 1901 ND in Castricum.

De Verbindingswinkel doet er alles aan om de privacy van haar cursisten en cliënten te waarborgen. Op al onze diensten en activiteiten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Je hebt er recht op om geïnformeerd te worden over welke persoonsgegevens we verwerken en bewaren. En de manier waarop we deze verwerken en bewaren.

 1. De praktische persoonsgegevens zoals naam, telnr, adres die nodig zijn om facturen te maken worden zeven jaar bewaard in verband met de wetttelijke voorwaarden van de belastingdienst.
 2. Met de persoonlijke informatie die gegeven is tijdens consulten, coachinggesprekken, of tijdens workshops, cursussen of trainingen wordt zorgvuldig omgegaan. De Verbindingswinkel neemt passende beveiligingsmaatregelen om deze gegevens te beschermen.
 3. Deze persoonlijke en gevoelige informatie wordt nooit gedeeld met derden of gebruikt voor promotie-doeleinden, tenzij daar uitdrukkelijk toestemming voor is gegeven. Deze toestemming kan altijd worden teruggetrokken.
 4. Ook van de partijen met wie De Verbindingswinkel werkt, eisen wij dat er zorgvuldig met je persoonsgegevens wordt gewerkt en dat ze ook beveiligd zijn.
 5. Je hebt altijd recht op transparante uitleg over hoe wij met je persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hierop hebt.
 6. Je hebt het recht om ten allen tijde inzage te hebben in de door ons bewaarde persoonsgegevens. Je hebt daarbij recht op correctie als ze verouderd of veranderd zijn of om ze te laten aanvullen. Je hebt het recht op beperking van de verwerking van je gegevens, wat betekent dat wij je gegevens mogen verwerken maar niet gebruiken.
 7. Je hebt het recht om alle gegevens die door ons bewaard en verwerkt zijn te verwijderen. En alle gegevens die herleidbaar zijn tot jouw identiteit.
 8. De nieuwsbrief wordt verzonden nadat je je zelf hiervoor aangemeld en akkoord bent gegaan met de gebruikersvoorwaarden.
 9. Je hebt het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met je gegevens omgaan. Je hebt het recht om met je klacht naar Autoriteit Persoonsgegevens te gaan.