Welkom op deze pagina! Met veel plezier en liefde help ik mensen, jong en oud, die worstelen met de drukte en complexiteit van het leven. Ik sta je graag terzijde om niet langer als een kip-zonder-kop door het leven te haasten, maar om vrienden te worden met je eigen lichaam en je eigen gedachtenwereld. Zo kun je lichter leven, met een mildere blik in het leven staan en prettiger omgaan met je geliefden, vrienden en collega’s.

over ons

Ik denk echt dat dit voor iedereen haalbaar is. In de dingen die ik doe, van het geven van speelse yogalessen tot het verzorgen van mindfulnesstrainingen voor individuen en groepen, kan het me echt ontroeren om te zien hoe mensen de verbinding met hun lichaam (weer) gaan voelen en het plezier, de ruimte en rust in zichzelf opnieuw ontdekken. Aandacht is zó krachtig!

Ik weet uit eigen ervaring dat een relaxte staat van zijn niet altijd vanzelfsprekend is. Ooit was ik zelf zo’n kip zonder kop die overal enthousiast ‘ja!’ op zei, verantwoordelijkheden naar me toe trok en ja hoor, ik kwam oververmoeid thuis te zitten. Dankzij het toepassen van mindfulness, positieve psychologie, yoga en inzicht in mijn eigen patronen, ben ik stukken wijzer geworden, kan ik lachen om mijn eigen valkuilen en anderen helpen. Ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer, yogadocent en coach en deel mijn kennis en ervaring graag met je.

Omdat ik veel samenwerk met anderen, staat er ‘Over ons’. Mijn zus Laura is de vormgever en illustrator van onze En nu… boeken en met haar verzorg ik regelmatig publicaties op maat. Ook werk ik graag en veel samen met andere yogadocenten en mindfulnesstrainers.

Mijn opleidingen en ervaringen in twee tweets: * School voor Journalistiek * Master Cultuursociologie * Redacteur en eindredacteur voor diverse bladen * Docent Beroepsgerichte Taalvaardigheid Politieacademie * Redactiecoördinator en docent Journalistiek bij schrijfproject Zaanse Wijken * Kinder- en jongerenwelzijnswerk met activiteiten als Kinderpersbureau, Master Chef Junior, Yogalessen * Yogadocent jongeren Yoga2go * Mindfulnesstrainer * Ghostwriter en freelance tekstschrijfster * Auteur En nu.. boeken * Ontwikkeling Masterclasses Mindfulness gekoppeld aan thema’s En nu… boeken, zoals digitaal detoxen en lekker slapen.

En nu kan ik zelf natuurlijk wel van alles schrijven, maar ervaringsverhalen van anderen vertellen het meest. Hieronder kun je daar iets over lezen.

Deelneemster Mindfulnesstraining bij Yoga2go: ‘Sinds de training hoef ik niet meer zoveel van mezelf, kan ik er echt ZIJN in plaats van altijd maar te rennen. Jee, wat geeft dat een ruimte zeg!’

Maya Hemminga,
yogi bij de jongerenyoga en grafisch ontwerper www.hemmingadesign.nl ‘Ik vind het fijn om op de donderdagavond na een dag rennen en vliegen op de yogamat te ‘landen’. Bea geeft naast ontspannende mindfulness oefeningen ook praktische houdingen die je in de les en thuis kan doen als je, zoals ik, voor je werk lang achter de computer zit.’
Roos Witkamp,
Pabo studente
‘Bea is een erg lieve en begripvolle vrouw. Ze luistert naar je en analyseert duidelijk je probleem. In mijn geval was dit stress voor een toets. Ze heeft vervolgens een plan van aanpak voor mij opgesteld met oefeningen, wandelcoaching, mindfulnesstips etc. Deze aanpak heeft mij erg geholpen. Doordat ik de controle kreeg over mijn lichaam en geest, ben ik voorin de bus gaan zitten en heb ik controle genomen over mijn eigen handelen. Met het resultaat dat ik mijn toets heb gehaald! De lessen geven je zelfvertrouwen en controle over eigen lichaam en geest. Een echte aanrader!’

Elly Besemer,
deelneemster yogacruise Zonnig Zeilen, kinderverpleegkundige en kindermasseur:

‘Bea geeft yogalessen op maat, waarbij humor, ontspanning en creativiteit voorop staan. Ze heeft een eigen stijl, zoekt op een creatieve manier naar plaatsen en mogelijkheden en staat ook open voor ideeën uit de groep.’