Training Frisse blik op burn-out

Van afgebrand naar opgebloeid. In deze training voor organisaties kijken we met een frisse blik naar het fenomeen burn-out. De training verbindt de maatschappelijke blik van de sociologie met het trainen van de aandacht en het herstellen van de verbinding met het lichaam.

Met oefeningen uit de mindfulness en verschillende bewegingsvormen, zoals aikido, yoga en do-in leer je wat je zelf kunt doen om een burn-out te voorkomen en te herstellen. Ook gaan we in op het belang van zelfcompassie en concrete manieren waarop je zuinig met je energie om kunt gaan. Verwacht geen hoogdravende spiritualiteit, wel praktische handvatten om hoofd, hart en buik beter te laten samenwerken.

Deelnemers ontvangen het boek ‘En nu van afgebrand naar opgebloeid, frisse blik op burn-out; als naslagwerk, ter lering ende vermaak. 

Tarief: op aanvraag (afhankelijk van gewenste tijdsduur) 

Training Het Speelse brein

Het is hoog tijd voor meer playfulness. Juist nu hebben we tussen alle online meetings door extra behoefte aan wat meer lichtheid en speelsheid. Je kunt het werkende leven zien als een louter serieuze opgave, maar daar knapt uiteindelijk niemand van op. 

Werk wordt lichter als je lichaam, geest en de dagelijkse strubbelingen af en toe ziet met een vleugje humor en speelsheid. Het goede nieuws: speels denken is te trainen. Onze hersenen zijn flexibeler dan we denken. In deze vrolijke, prikkelende training wisselen we actie, humor en rust met elkaar af. Bij actie hoort namelijk ook mijmeren en vervelen; een ongekende bron van creativiteit waarbij het brein vanuit de rust contact maakt met het onbewuste.

Deelnemers ontvangen het boek ‘En nu spelen, lekker aanrommelen en vervelen’ als naslagwerk, ter lering ende vermaak. 

Tarief: op aanvraag (afhankelijk van gewenste tijdsduur) 

 

 

Mindfulnesstraining voor mensen met/na kanker (live en online)

Kanker of een andere levensbedreigende ziekte zet je leven op zijn kop. Hoe kun je goed voor jezelf zorgen in het omgaan met stress rondom je ziekte? Hoe kun je kwaliteit aan de dagen toevoegen als je niet lang meer te leven hebt? Of omgaan met restklachten terwijl iedereen denkt dat je weer helemaal in orde bent en alles weer kunt? Deze achtweekse erkende training voor mensen met/na kanker gaat op een praktische manier in op deze en andere vragen. De training is geen praatgroep, maar er is wel ruimte om ervaringen te delen. 

Regelmatig starten er trainingen in Heemskerk en Alkmaar. Starten met een individuele training kan in overleg op elk gewenst moment overdag. Het is handig om een vast moment in de week te prikken.